BALENDE DEMI VOLLERING VERWIJT ZICHZELF NIETS NA WAALSE PIJL: “HELAAS WEER TWEEDE…”

Waar Demi Vollering vorig jaar nog alle drie de heuvelklassiekers wist te winnen, wil het dit seizoen nog niet lukken voor de kopvrouw van SD Worx-Protime. Na een tweede plaats in de Brabantse Pijl volgde nu ook een tweede plaats in de Waalse Pijl, achter Kasia Niewiadoma. “Helaas weer tweede…”, zucht ze na afloop.

“Het is gewoon jammer, maar ik heb niets fout gedaan”, aldus Vollering in haar eerste reactie. “Kasia was gewoon sterker vandaag en dat is jammer. Hoe de slotklim van de Waalse Pijl vorig jaar was, was ‘ie beter voor mij. Dat weet ik nu ook.”

De weersomstandigheden hielpen ook niet mee. “Het was verschrikkelijk koud. Ik wilde onderweg nog handschoenen wisselen en toen kreeg ik het wel wat warm, maar ik heb drie uur lang zitten bibberen. Ik zag bij iedereen de kaken op elkaar klapperen”, aldus de Nederlandse kampioene. “Het was pijnlijk en ik hoop dat we niet ziek worden. Ik kon alleen maar denken aan een warme douche en de klimmetjes, daar werden we een beetje warm.”

Voor Vollering wacht zondag het slotstuk van het klassieke voorjaar, als ze haar titel verdedigt in Luik-Bastenaken-Luik.

2024-04-17T16:30:48Z dg43tfdfdgfd